Евровизия: Историята на Файър Сага (2020)

Евровизия: Историята на Файър Сага 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.8 (4 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът във филма "Евровизия: Историята на Файър Сага" (2020) се върти около двама музиканти от Исландия Ларс Ериксон (Уил Фарел) и Сигрид Ериксдотир (Рейчъл Макадамс), които пеят в дует. Всеки от тях от детство мечтае да стане истинска световна звезда. Същевременно в родното им градче в Исландия никой не ги признава, но ето че им се предоставя шанс да представят страната в международния конкурс Евровизия.
Двамата започват неистова подготовка за конкурса без да пестят сили и идеи. Само какви сценични костюми измислят тези двамата! Сигрид е невероятно сладка и има чувства към Ларс, но той е непристъпен като скала защото смята, че едни романтични отношения може да развалят дуета им.
Ларс има един голям проблем - баща му Ерик Ериксон (Пиърс Броснан), признат от всички красавец. Той непрекъснато укорява и подценява сина си, а понякога дори го нарича идиот. Това отношение комплексира Ларс и неувереността му ще изиграе лоша шега и на сцената на Евровизия. Но пък така историята на сладката Сигрид и наивния глуповат Ларс става още по-забавна.
Двамата имат огромно желание да победят в конкурса, но предвид факта, че в Исландия не са ценени и постоянно чуват насмешки по свой адрес, самочувствието им е доста ниско на фона на останалите участници. Главните герои обаче не униват, те искрено вярват в силите си и се надяват, че е настъпил звездният им час, в който ще докажат на целия свят, че ги бива.
Сигрид е добро и красиво момиче, което никога няма да позволи приятелят й да се разстройва по някакъв повод. Двамата обаче постоянно се карат, дори и по време на конкурса.
Пред тях стои задача да направят невероятно шоу на тема огнена любовна сага. За да реализират успешно тази задача Сигрид и Ларс трябва да положат огромни усилия и да проявят неимоверно търпение. Ще успеят ли да укротят страстите и да не се карат поне един ден? Дали щe победят огромната конкуренция? Предстои да разберем.
"Евровизия: Историята на Файър Сага" от 2020 година е новата американска комедия на режисьора Дейвид Добкин. Сценарият е на Уил Фарел и Андрю Стил. Освен това Фарел играе и в една от главните роли във филма.