Евакуация / Extraction (2020)

Евакуация / Extraction 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (34 votes)

Харесвате ли филма?

"Евакуация" (Extraction 2020) е американски екшън-трилър от 2020 година с участието на чаровния Крис Хемсуърт. Екшънът е заснет в Тайланд и Индия и е пуснат по цял свят от Netflix.

Сюжетът на филма "Евакуация" се върти около мисията на главния герой Тайлър Рейк (Крис Хемсуърт), който е наемник на нелегалния пазар. Рейк ще трябва да спаси отвлечено момче - син на индийски мафиот, който седи зад решетките.

Всичко започва така: Един ден след училище тийнейджърът Ови Махаджан (Рудракш Джайсвал) се измъква от своя дом и отива в клуб, в Мумбай. Там обаче е отвлечен от полицаи, които работят за конкуренцията на баща му, мафиота Амир Асиф. След инцидента Саджу Рав, който е бивш боец от спец частите на индийската армия и бодигард на Ови, отива при бащата на момчето в затвора, за да му съобщи лошата новина. Там Ови Махаджан-старши без никаква възможност да плати откупа, нарежда на Садж да върне сина му и заплашва бодигарда с разправа със семейството му.

Същевременно Тайлър Рейк, който е бивш боец от австралийските специални части (SASR) и настоящ нелегален наемник, получава предложение от неговата приятелка Ник Хан (Голшифтех Фарахани), да спаси момчето. Към този момент Ови се намира отвлечен в Дака (столица на Бангладеш). Тайлър се съгласява да освободи и евакуира Ови, а хората на Ови Махаджан-старши обещават да платят на наемника за услугата.

Тайлър с много премеждия успява да спаси момчето и да унищожи неговите похитители. Но когато докарва момчето на мястото за евакуация, не получава нито цент за изпълнената задача. Вместо това Садж убива няколко човека от екипа на Тайлър и възнамерява сам да върне Ови на баща му, за да не се налага да плаща на наемната група. Как ще приключи тази изключително напрегната и непредсказуема история? Гледайте!

Режисьор на филма "Евакуация" е Сам Харгрейв, а сценарият е на Джо Русо. Кино лентата е базирана на комикса "Ciudad", създаден от Анди Паркс, Фернандо Леон Гонсалес, Джо Русо, Ерик Скилман и Антъни Русо.