Дяволът през цялото време / The Devil All the Time (2020)

Дяволът през цялото време / The Devil All the Time 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (9 votes)

Харесвате ли филма?

"Дяволът през цялото време" е психологически трилър, заснет по едноименен роман на Доналд Рей Полок, издаден през 2011 година. Действието на романа се развива в периода 1945-1965 година в Западна Вирджиния и Южно Охайо в малко провинциално градче. Следва да се отбележи, че именно там е роден авторът на книгата. Той прекарва почти 30 години като шофьор и майстор в местна хартиена фабрика, а на 45-годишна възраст се отказва от пиенето, завършва университет и започва да пише мрачни, зловещи романи за жителите на родния си град.
Сюжетът на филма "Дяволът през цялото време" (The Devil All the Time 2020) се върти около три семейства, свързани с цяла поредица от ужасни събития и тайни през 1960-те години. Това са няколко истории, като всяка е трагична по свой начин.
А всичко започва през 1945 година в разгара на Втората световна война. Уилърд Ръсел намира сержант Милър Джонс, изтезаван до смърт и разпънат на кръст от японските войници. На Уилърд се налага да вземе трудно решение, за да прекрати страданията на своя брат по оръжие. Споменът за това обаче не го оставя до края на живота му. Мъжът се завръща вкъщи в малкото провинциално градче в Западна Вирджиния. А на път за дома, спирайки в съседен щат той се запознава с една сервитьорка на име Шарлот в кафене. Между тях пламва любов от пръв поглед - и сега Уилърд, въпреки неодобрението и протестите на майка си, предлага брак на Шарлот. Младоженците решават да потърсят щастието си на ново място и се преместват в градчето Кнокемстиф в щата Охайо. Това е малък град, считан за едно от най-мрачните и потискащи места в Съединените щати.
В същото кафене се оформя още една двойка - Карл и Санди, които не могат да устоят на силните си чувства. Но тях ги обединява нещо повече от просто страст.
Същевременно младата Хелън Хътън се омъжва за харизматичния пастор Рой Лафи. Минава много малко време и семействата се сдобиват с деца. И това радостно събитие е само началото на предстоящата трагедия, която ще се разиграе в американската провинция и във филма "Дяволът през цялото време" (The Devil All the Time 2020).