Дълбока вода / Deep Water (2022)

Дълбока вода / Deep Water 2022

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (14 votes)

Харесвате ли филма?

Главните герои в новия американски трилър "Дълбока вода" (Deep Water 2022) са Вик и Мелинда, които са доста симпатична съпружеска двойка, която живее в малко градче. С годините обаче любовта между двамата сякаш се е изпарила някъде и те са на ръба да се разделят и този път завинаги. Въпреки, че чувствата им са отдавна изчезнали, те решават все пак да не се развеждат и да си дадат взаимна свобода.

Вик печели доста добри пари и все още има желание да запази брака си с Мелинда. Така двамата си разрешават свободни отношения, тоест еднократни връзки с други хора. В новия етап от живота на тази двойка Вик започва да затваря очи на множеството изневери на красивата си съпруга. В един момент обаче тази поза на щраус, който си заравя главата в пясъка става прекалено неудобна за Вик. Причината е в това, че многобройните любовници на Мелинда започват мистериозно да изчезват един след друг. Вик съответно става главният заподозрян по делото за изчезналите мъже.

Трилърът "Дълбока вода" (Deep Water 2022) е заснет по едноименния роман на известната американска писателка и авторка на криминални романи, психологически трилъри, а също на интересни разкази с неочакван край Патриша Хайнсмит. Тя също така е и носителка на престижни награди за детективска литература. Книгата на Хайнсмит, на която е базиран сюжетът на филма "Дълбока вода" (Deep Water 2022) е издадена за първи път през далечната 1957 година. А сюжетът от романа е екранизиран за първи път през 1981 година във Франция. Тогава проектът е на режисьора Мишел Девил, а историята и имената на героите от романа са частично променени.

Новата версия е дело на номинирания за Оскар (2013) режисьор Ейдриън Лайн, а сценаристите са Сам Левинсън и Зак Хелм.
Това е първата кинолента на Ейдриън Лайн след 18-годишна пауза. Основните кадри от филма "Дълбока вода" (Deep Water 2022) са заснети в Ню Орлиънс през есента на 2019 година. В ролите на Вик и Мелинда са известните холивудски звезди Бен Афлек и Ана де Армас.