Добрият лъжец / The Good Liar (2019)

Добрият лъжец / The Good Liar 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 6.6 (8 votes)

Харесвате ли филма?

Как да различим възрастния джентълмен от циничния мошеник? Отговорът на този въпрос се крие в драмата "Добрият лъжец" (The Good Liar 2019), който разказва историята на главния герой Рой (Иън Маккелън). Той е истински авантюрист, обожава финансовите измами и богати вдовици.

На своите осемдесет години той обаче не е загубил уменията си да лъже и омайва. Сега, когато е срещнал Бети (Хелън Мирън) онлайн, той има всички основания да се сдобие с голям джакпот. Но Бети е умна, образована жена и толкова много очарова Рой, че цялата му измама е на път да се провали.
Главната героиня е заможна дама, която през годините на преподаване в Оксфорд е натрупала добро финансово състояние, което се е умножило значително след смъртта на богатия й съпруг. Рой пък е стопроцентов мерзавец и измамник. И след кратко онлайн запознанство с аристократичната дама, под правдоподобен предлог той се премества да живее в нейното луксозно имение извън града.

И въпреки, че бдителният внук на възрастната дама Стивън (Ръсел Тови) не откъсва поглед от новия наемател, основната опасност идва оттам, откъдето никой не очаква - мошеникът започва неусетно да изпитва симпатии към своята нова жертва. А това е нещо необичайно за изпечения мошеник.
Докато Рой първоначално е убеден, че лесно се е сдобил с нова жертва, постепенно самият той попада в капан. Така мъжът става жертва сам на себе си, на своя коварен план и на новите чувства, осенили сърцето му. Как ще завърши тази невероятна история? Предстои да разберем.

"Добрият лъжец" (The Good Liar 2019) е американски драматичен филм, заснет от режисьора Бил Кондън по сценарий на Джефри Хатчър. Във филма участват Хелън Мирън, Джим Картър, Ръсел Тови, Иън Маккелън, Марк Луис Джоунс и други. Този филм наричат „бенефис на най-добрите актьори от трупата на Нейно Величество Кралицата“. В тази кинолента Мирън и Маккелън солират във филмовата адаптация на английския бестселър на писателя Никълъс Сърл.