Дневникът на един дръндьо / Diary of a Wimpy Kid (2021)

Дневникът на един дръндьо Diary of a Wimpy Kid 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.2 (15 votes)

Харесвате ли филма?

Главният герой на анимационният филм "Дневникът на един дръндьо" (Diary of a Wimpy Kid 2021) е амбициозното момче Грег Хефли, на което му предстои да учи в училище, а това малко го плаши. Най-добрият му приятел Роули Джеферсън също ще учи с него. Преди да започне обучението си, Грег получава съвети от по-големият си брат Родрик за това как да оцелее в училище, как да не стане обект на подигравки и какво прави учениците популярни и какво не. Вярвайки че техните детски лудории са проблемът, Грег се опитва да убеди Роули незабавно да порасне. Но въпреки всичко първият им ден в училище се оказва неблагоприятен. Грег и Роули не успяват да се приспособят и повечето ученици ги избягват.

В нощта на Хелоуин, Грег и Роули са принудени да вземат по-малкия брат на Грег със себе си, който е преоблечен в очарователен пиратски костюм. Отначало Грег не харесва това, но много скоро разбира, че благодарение на костюма на брат му, те са станали популярни. Също така в парка те срещат трима тийнейджъри, които започват да им се подиграват. Умните и находчиви Грег и Роули ги избягват по хитър начин и се връщат у дома навреме, но когато родителите на Грег – Сюзън и Франк, разбират за инцидента, Грег е наказан и му е забранено да играе видеоигри за една седмица.

Но това не е всичко. Един ден на Грег му хрумва брилянтна идея. Той решава да стане карикатурист и да рисува за училищния вестник. Освен това убеждава Роули да създаде свой собствен комикс, за да работят заедно. Грег е приет за карикатурист в училищния вестник, но отново става за смях пред съучениците си. Той е принуден да се оттегли, а Роули заема неговото място. Това става повод двамата да се скарат и да прекъснат приятелството си. Ще успеят ли Грег и Роули да се помирят и да станат приятели отново, ще узнаем от забавната анимация "Дневникът на един дръндьо" (Diary of a Wimpy Kid 2021)?