Дневникът на един Дръндьо: Искам вкъщи (2017)

Дневникът на един Дръндьо: Искам вкъщи (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (106 votes)

Харесвате ли филма?

Четвъртата екранизация на поредицата от детски бестселъри на писателя Джефри Кини вече е налице. Историите на целеустремения и остроумния, но не много успешния и гъвкав ученик Грег Хефли продължават във филма от 2017г. "Дневникът на един Дръндьо: Искам вкъщи". Необичайните приключения на Грег и неговият най-добър приятел Роули Джефърсън сякаш нямат край. Както и преди, непредсказуемите неприятности преследват Грег не само в училище, но дори и по време на лятната ваканция. Всъщност, където и да отиде Грег винаги ще му се случи някакво неочаквано приключение.
Както е известно още от предишните серии на поредицата, Грег води дневник, в който записва всеки ден всичко, което се случва с него. Както знаем, в училище той не е сред най-популярните ученици и не е от най-харесваните момчета. В училище понякога го обиждат, а момичетата изобщо не дружат с него, защото смятат това за загуба на време. Но за съжаление нещата не са цветущи не само в училище. Вкъщи Грег също се чувства некомфортно, защото нито майка му, нито баща му, нито братята му го разбират. Често главният герой остава не разбран. Братята му постоянно създават проблеми, но въпреки това в семейството на Грег понякога има приятни и весели моменти, особено, когато се намират на път към някое интересно местенце, където ще прекарат ваканцията си.
Следва да отбележим, че Грег е от онези хора, които винаги се озовават в неподходящо време и място. В стремежа си да бъде "готин" той експериментира с какво ли не, като – тежка атлетика, създава собствен дом с привидения, лепи огромен снежен човек, за да влезе в книгата на рекордите на Гинес… Но всичко това не му носи статута "готин", а по-скоро обратното. Всъщност, главният герой има типичните тийнейджърски проблеми, които ежедневно с цинизъм описва в дневника си.
Този път, Грег ще навие семейството си да заминат заедно в друг град, където да отпразнуват юбилея на баба му. Но това не е случайно. Какво ли ще направи хитрецът Грег, само и само за да се озове на голямата сбирка на геймърите? Предстои да разберем гледайки комедията "Дневникът на един Дръндьо: Искам вкъщи".