Дивата река / Wind River (2017)

Дивата река / Wind River (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.3 (65 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Дивата река (Wind River)" се развива в дълбока американска провинция. Главният герой е Кори Ламбърт, който е професионален ловец и водач. Той печели хляба си, като убива опасни за човека хищници на поверената му от Департамента по риболов територия.
Неотдавна мъжът е изгубил напълно смисъла на живота си. Неговата красива дъщеря умира в разцвета на силите си и това променя изцяло мисленето и живота на Ламбърт. Главният герой се оттегля от светския живот и от обществото. Той започва да работи като ловец за Департамента в отдалечен индиански резерват "Дивата река". Той се занимава изцяло с лов и много рядко се среща с хора. След личната драма Ламбърт предпочита отшелничеството, а хората буквално го отегчават.
Един ден мъжът се натъква на труп на млада жена, която преди смъртта си е била бита и изнасилена. Главният герой веднага съобщава за ужасната находка на властите. Освен местната полиция, разследване по случая започва и ФБР. В района пристига млада служителка на Академията - Джейн Бенър, която се оказва напълно неподготвена за всичките трудности, които създава зимният Уисконсин.
Новобранката от Академията разбира, че в суровите условия на местността няма да може да се справи сама. Тя се обръща за помощ към Ламбърт. Така заедно с ловеца младата жена започва да разследва убийството, а това предвещава множество непредсказуеми обрати. Двамата с ловеца ще успеят да разберат много по случая… Най-малкото това, че убийството е не едно, а цяла серия.
Дивата река (Wind River) е място, където са се смесили законите на природата и човешките правила. Там никога не е ясно, кои от тях ръководят всичко наоколо. Докъде ще отведе разследването двамата партньори и какво още ще научат те? Предстои да разберем от филма "Дивата река / Wind River" (2017).
Филмът е заснет в Парк Сити, Юта, САЩ. В главните роли ще видим актьорите Джеръми Ренър и Елизабет Олсън, а също Келси Чоу, Джулия Джоунс, Джон Бернтал, Мартин Сенсмайър и Джил Бирмингам.