Джуманджи: Следващо ниво / Jumanji: The Next Level (2019)

Джуманджи: Следващо ниво Jumanji: The Next Level 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (36 votes)

Харесвате ли филма?

"Джуманджи: Следващо ниво" (Jumanji: The Next Level 2019) е американски приключенски филм от 2019 година. Три години след приключенията в Джуманджи от 2017 година главните герои Спенсър Гилпин, Антъни "Фридж" Джонсън, Марта Кейпли и Бетани Уокър живеят живота си, но планират събиране в Брантфорд, Ню Хампшър за коледната ваканция.

Спенсър, който е в депресия се страхува от тази среща и обмисля завръщането си в Джуманджи, където винаги е имал цел. В тази връзка той прекарва цяла нощ, вглеждайки се в счупената игра, към която е толкова привързан. На следващия ден приятелите му идват на гости, където се срещат с неговия дядо Еди. Дядото на Спенсър, който се възстановява от операция на бедрото, разговаря с неговия бивш приятел и делови партньор Майло Уокър, който е дошъл при Еди по неизвестни причини.

След като групата разбира, че Спенсър не е у дома и никой не знае къде се намира, започва да претърсва къщата и в мазето намира частично ремонтирана видеоигра "Джуманджи". По това те разбират, че Спенсър се е върнал в играта и решават да го последват. Но поради сривове в играта влизат само Фридж и Марта, както и дядото на Спенсър Еди и Майло. Бетани като вижда какво се е случва се обръща за помощ към играча на "Джуманджи" Алекс Врик. Марта озовавайки се в играта влиза в неговия аватар Руби Раундхаус, а Фридж в аватара на Бетани – професора Шелдън "Шели" Оберон. Дядото Еди и Майло стават аватари на доктор Смолдър Брайвстоун и Франклин Финбар. Дотук кашата е забъркана добре. Какво ще последва? Гледайте!

Режисьор на филма "Джуманджи: Следващо ниво" (Jumanji: The Next Level 2019) е Джейк Касдан по сценарий, написан от него съвместно със Скот Розенбърг и Джеф Пинкнър. Филмът е продължение на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" от 2017 година. В кинолентата отново ще видим актьорите Кевин Харт, Дуейн Джонсън, Карън Гилън, Джак Блек и Алекс Улф. Този път ще има и нови персонажи, в чиито роли са се превъплътили холивудските звезди Дани Де Вито и Дани Глоувър.