Денят на независимостта: Нова заплаха (2016)

Денят на независимостта: Нова заплаха (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (130 votes)

Харесвате ли филма?

Събитията във филма "Денят на независимостта: Нова заплаха" от 2016г се развиват 20 години след историята на първия филм. На Земята, напълно възстановена от разрушителното нападение на пришълците през 1996 година, вече е израснало ново поколение, което е усвоило технологиите на извънземните. Въпреки мирният живот на земята, съществува мнение, че извънземните са оставили индикатор, който отново може да ги привлече в бъдеще. Въпреки огромните усилия обаче, дълго време никой не може да открие този индикатор.
Внедрявайки извънземни технологии, земляните са създали глобална система за защита срещу нападенията на Земята. Част от системата се намира на Луната, където функционира военна база.
На пръв поглед всичко изглежда спокойно – Земята вече е защитена и нищо не заплашва нейното съществуване. Тази защита хората са подготвяли цели 20 години. Те внедрили технологии на извънземни и така укрепили военната сила на човечеството. Но това няма да е достатъчно. Един ден става ясно, че нищо не може да спаси хората от новата извънземна заплаха. Защото този път тя е още по-разрушителна и по-мащабна. Човечеството отново е изправено срещу извънземните окупатори и ще се наложи да воюва, но не за да се защити от тиранията и поробването, а от пълното изтребление на човешкия род.
Само няколко герои със смелостта си ще опитат да спасят света от унищожение. Сред тях е Дейвид Левинсън, който оглавява системата за отбрана при атаки на извънземни. Синът на героя Стивън Хилър от първия филм, (който загина по време на тестов полет на първия изтребител, създаден с помощта на извънземни технологии) Дилън е тръгнал по стъпките на легендарния си баща. Той ще се впусне във въздушните битки срещу извънземните. Джасмин (вдовицата на Стивън Хилър) пък работи като администратор в болница. Дъщерята на президента Патрисия също е станала военен пилот.
Във филмът "Денят на независимостта: Нова заплаха" новата атака на пришълците е с безпрецедентни мащаби. Този път населението на Земята ще трябва да забрави за междудържавните граници и различията в манталитета, за да отвърне на удара.