Да свалиш Уолстрийт / Hustlers (2019)

Да свалиш Уолстрийт Hustlers

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.1 (14 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Да свалиш Уолстрийт" (Hustlers) се развива през 2014 година. Бившата танцьорка от Ню Йорк Дестъни дава интервю на журналистката Елизабет като разказва история, в която е участвала и нейната приятелка и ментор Рамона Вега.

Преди седем години Дороти, известна като Дестъни (по псевдонима си) започва работа в клуб. Още в първия си работен ден тя се запознава с танцьорката Рамона. Дестъни се учи от нея да танцува така, че да привлича повече клиенти. Двете момичета започват да печелят добре и не след дълго се сприятеляват. Година по-късно през 2008 светът е залят от голяма финансова криза.

Рамона се събира с Дестъни и измисля измамна схема за печелене на пари, като кани приятелките си Мерцедес и Анабел да се присъединят към плана. А той е следният: в бара четирите красиви жени напиват клиенти на Уолстрийт, след което крадат банковите им карти и ги обират. Рамона е поела функцията да добавя в напитките упойваща доза, която води до загуба на паметта и еуфория.
За схемата на Рамона и Дестъни разбират и други танцьорки. Рамона се ядосва и прекратява своите бизнес отношения с клуба. След това красавиците започват да примамват клиентите в хотелски стаи и в домовете им. Тъй като Мерцедес и Анабел стават безнадеждни в тази практика, Рамона наема момичета с проблеми със закона.

Опасенията на Дестъни се оправдават, когато момичето отвежда фатално ранен клиент в болницата. Тя се прибира вкъщи и разбира, че баба й е починала. На погребението Дестъни се вижда с Рамона.
Тук режисьорът отново ни пренася в 2014 година, когато Дестъни разказва историята си на журналистката Елизабет, но след като се почувства зле прекъсва интервюто. След известно време Дестъни се обажда на Елизабет и разказва как нейното приятелство с Рамона и тяхната престъпна дейност са се разпаднали. Каква е причината? Гледайте!

"Да свалиш Уолстрийт" (Hustlers 2019) е американски филм от 2019 година. Режисьор и сценарист на филма е Лорин Скафария. Сюжетът на кинолентата е базиран на статията в списание "Ню Йорк" от 2015 година "The Hustlers at Scores" от Джесика Преслър. Във филма участват Дженифър Лопес, Констанс Ву, Джулия Стайлс, Кики Палмър, Лили Рейнхарт, Карди Би и други.