Дан Браун: Изгубеният символ / The Lost Symbol

Дан Браун Изгубеният символ The Lost Symbol

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.9 (13 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Дан Браун: Изгубеният символ" (The Lost Symbol) е американски мистичен приключенски сериал на режисьора Дан Трахтенберг. Сериалът е предистория на филмите "Шифърът на Леонардо", "Ад" и "Ангели и демони" и е базиран на едноименния роман на Дан Браун. Познатият на зрителите от по-горе изброените филми, успешен професор от Харвардския университет Робърт Лангдън (Ашли Зукърман), се завръща отново на екран. Този път научаваме за ранните му години. В началото на сериала професорът специализирал в разгадаването на символи, казва на студентите си, че най-големите злодеи на човечеството са измислили начини да използват някой от древните символи за свои собствени цели.

Лангдън получава покана от Питър Соломон (Еди Изард), който го моли да отиде във Вашингтон, за да изнесе реч. Но след пристигането си професорът разбира, че всичко това е само трик, за да го примамят в капан. В действителност Питър е отвлечен от мистериозен мъж, който е оставил след себе си отрязаната си ръка като доказателство. Той иска Лангдън да му помогне да намери върха на пирамидата, която отваря древен портал. Това ще даде на мистериозния човек неограничени космически сили. Но за да се случи това порталът трябва да бъде отворен, а изгубеният символ да бъде дешифриран.

Лангдън научава, че търсенето на пирамидата е свързано със семейството на Питър, по-специално със сина му Захари (Кинън Джолиф), който е бил затворен за известно време в турски затвор. Захари никога не се е разбирал с Питър, заради което са преустановили отношенията си. В тази мистерия са замесени също охранителят на Капитолия Нунес (Рик Гонзалес) и решителният агент на ФБР Сато (Сумали Монтано), който има свои собствени причини да търси Питър Соломон. Ще успее ли Робърт Лангдън да спре злодеите и да спаси Питър, ще разберем като гледаме епизодите на приключенския онлайн сериал Изгубеният символ "Дан Браун: Изгубеният символ" (The Lost Symbol) до самият финал и последен епизод.