Гренландия / Greenland 2020

Гренландия / Greenland 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (124 votes)

Харесвате ли филма?

"Гренландия" (Greenland 2020) е филмът, който цветно ни показва какво може да очаква човечеството в бъдеще, ако не се научи да защитава планетата си от метеоритни нашествия. И до днес чуваме за предсказанията на древните маи за това, как метеоритен удар ще доведе до края на света. Учените всекидневно тръбят за постоянната опасност от Космоса. Филмът "Гренландия" на режисьора Рик Роман Уоуф и сценариста Крис Спарлинг е потенциалната за човечеството картина, която предоставя Холивуд днес.
Сюжетът се върти около семейството на Джон (Джерард Бътлър), красивата му съпруга (Морена Бакарин) и техния невръстен син. От всички телевизионни и радио ефири се говори само за междузвездната комета Кларк, чиито отломки всеки момент ще навлязат в земната атмосфера. Хората са в паника, защото не знаят какво да правят и изобщо има ли къде да се скрият от такива мощни удари от Космоса?
В един момент фрагментът от кометата удря Централна Флорида, в близост до района в който живее главният герой Джон със семейството си. Фрагментите са безброй. И те са такива, каквито унищожават цели планети. Вместо обявените два дни за спасение, всъщност остават само броени часове.
Космическите агенции не спират да обявяват, че ще последва събитие с унищожителни мащаби. Джон започва да търси сигурно място за спасение. Но се оказва, че те не са много. Тълпи от хора се втурват към летищата, за да излетят от района, а място за всички няма. В суматохата и паниката Джон губи от полезрение семейството си. Той е повече от всякога решен да ги намери и отведе на безопасно място, а то е едно – предполагаеми бункери в Гренландия. Същевременно най-лошият за човечеството метеоритен дъжд се засилва и вали по цялата Земя, жетвите стават все повече.
Семейството на Джон бърза да хване един от последните възможни самолетни полети (на военните), c ĸoитo може да се стигне до убежищата в Гренландия. Остават 24 часа преди най-големият фрагмент от Кларк да удари Земята. Нещо се обърква и армията започва да отблъсква обезумялата тълпа с огън, за да може самолетите на военните да отлетят. Ще успее ли Джон да спаси семейството си? Предстои да разберем гледайки Гренландия (Greenland 2020).