Гневът на титаните 3D (2012)

Гневът на титаните 3D (2012)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.9 (121 votes)

Харесвате ли филма?

Действието се развива в древна Гърция десет години след като Персей победи в битка морското чудовище Кракен. От тогава младият мъж живее тих и спокоен живот заедно с 10-годишния си син Хелиус. Персей се занимава с риболов, като по този начин изхранва малкото си семейство. През това време обаче, в света на Боговете бушува яростна война за надмощие. Боговете и Титаните воюват един срещу друг по най-кръвожаден и смразяващ начин. След като силата на Боговете бива значително отслабена от липсата на човешката любов и преданост към тях, те губят контрол над Титаните, лишени от свобода в затвора и техния свиреп лидер Кронос. Кронос е баща на управляващите небесни владетели Зевс, Аида и Посейдон. Те отдавна водят борба срещу силния си баща, като го затварят да гние в тъмната и мрачна пропаст Тартар, затвор, който се намира в дълбоките недри на подземния свят.
Персей не може да стои на страна като наблюдател, когато разбира, че Аида заедно с Арес сина на Зевс, сключват сделка с Кронос да унищожат със съвместни усилия баща му Зевс. През това време силата на Титаните нараства, докато Зевс губи своята мощ и власт, а по земята се разпространява ада на подземния свят.
Персей заедно с принцеса Андромеда (Розамунд Пайк), полубога Аргенор (Тоби Кебел) син на Посейдон и Хефестус (Бил Най) падналия Бог тръгват към подземния свят, за да освободят Зевс (Лиам Нийсън), който е баща на Персей, а също да се преборят с Титаните, за да запазят човешкия род. Това, което Персей разбира в последствие, че един полубог може да бъде по-силен от Боговете.
„Гневът на титаните” е една завладяваща древногръцка история за един полубог Персей и отношенията му с неговия баща Зевс, който е истински древногръцки Бог. Историята е разтърсваща и поднесена по-най невероятния начин. Чудесен актьорски състав и много визуални ефекти. Филмът „Гневът на титаните” може да се гледа и в 3D, което го прави разтърсващо зрелище.