Геобуря / Geostorm (2017)

Геобуря / Geostorm 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.9 (99 votes)

Харесвате ли филма?

През последните години хората все по-често се замислят за края на света. На фона на непрекъснати политически скандали между държавите и локалните войни, днес в XXI век ние все повече се замисляме за това, дали човечеството върви към своя грандиозен край. Освен всичко, плашещи са и климатичните аномалии. Някои учени дори твърдят, че планетата ни се намира в 35-годишен преход към нов ледников период! Най-много всички ни огорчава това, че президентите на великите сили не се обединяват, а продължават да водят различни видове борба…
В новия филм от 2017г. "Геобуря / Geostorm" на режисьора Дийн Девлин обаче, нещата стоят по друг начин. Сюжетът се върти около това, че на планетата ни продължават да се случват сериозни катаклизми. Хората са притеснени, защото катастрофалната промяна на климата поставя Земята под огромна заплаха от унищожение. И именно тогава правителствата на различни държави по света най-накрая се обединяват в една кауза – оцеляването на Земята и на нейното население. Създава се специална програма "Dutch Boy", която трябва да защити планетата от приближаващата се климатична катастрофа. Програмата представлява космически спътници на различни държави, които ще обкръжат Земята и това ще даде възможност на геоинженерите да се въоръжат с технологии за предотвратяване на края на света.
Един ден технологията срещу урагани, разположена в орбитата на Земята се задейства и известно време дори ще работи добре. Така в продължение на две години човечеството ще бъде добре защитено. Но един ден нещо се обърква и се налага намесата на знаещ човек. След като системата излиза от строя в орбитата се изпраща един от разработчиците на системата (в ролята Джерард Бътлър). Главният герой обаче се сблъсква с един голям проблем в тази мисия – той трябва да сътрудничи с братята си, които също са разработчици на тази система и с които не общува от години. Същевременно възниква голяма вероятност да връхлети нова опустошаваща буря, но тогава мъжът разбира за заговор, целящ убийството на американския президент.
Ще се справят ли скараните братя със ситуацията и ще оцелее ли Земята? Предстои да разберем гледайки супер продукцията "Геобуря / Geostorm" (2017).