В капана на времето / Old (2021)

В капана на времето / Old (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (80 votes)

Харесвате ли филма?

"В капана на времето" (Old 2021) е американски трилър от 2021 година. Режисьор и сценарист на филма е М. Найт Шаямалан. Напрегнатият трилър е базиран на графичния роман "Пясъчен замък", написан от Пиер Оскар Леви и Фредерик Питърс. Основната му тема е остаряването, което по думите на Шаямалан, го е накарало да се замисли за родителите и децата си, както и за това колко мимолетни са нещата всъщност. Режисьорът казва, че след като е прочел романа се променил, а след това и вдъхновил да заснеме филм по темата.

Сюжетът на филма "В капана на времето" (Old 2021) се върти около младата семейна двойка Джак (Гаел Гарсия Бернал) и Кейт (Вики Крипс), които имат син и дъщеря. Един ден семейството заминава на дългоочаквана почивка. С група хора те пристигат на самотен тропически плаж. Но още с идването те откриват на плажа още хора, а количеството на вещите на туристи, идвали преди тях е още по-голямо. Така мечтата за тишина, красота и уединение с природата бързо се изпарява. Съвсем скоро атмосферата престава да бъде безгрижна и приятна. Освен, че летовниците постоянно намират вещи на плажа, те откриват труп на удавено младо момиче. Групата започва свое разследване и съвсем скоро стига до извода, че нещо не е наред на това място.

Трупът на момичето за броени часове се превръща в скелет.
В един момент Кейт и Джак губят децата си, което още повече прави атмосферата напрегната и плашеща. Но за щастие децата се връщат. Но следва нов шок – за броени часове момченцето и момиченцето са се превърнали в пораснали млади хора. Всички деца на плажа изведнъж порастват изключително бързо и това хвърля родителите им в истински ужас.

Лицата на възрастните пък се покриват с дълбоки бръчки. Така групата разбира, че някакво необяснимо явление, свързано с времето работи срещу тях и ако не се махнат от там по най-бързия начин – този ден ще е последният в живота им. Младото семейство (по-точно вече не младо) разполага едва с няколко часа, за да се спаси. Но ще успее ли някой на този плаж да се измъкне от капана на времето? Предстои да разберем гледайки "В капана на времето" (Old 2021).