Всичко е изгубено

Всичко е изгубено

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (75 votes)

в Ролите:

Харесвате ли филма?

Пресичайки самостоятелно Индийския океан, той се озовава в трудна ситуация...
Той е смел, силен, умен и дългогодишен моряк, но същевременно безименен мъж (Робърт Редфорд). Плавайки в океана, един ден главният герой открива пробойна в яхтата си, причинена от сблъсък с товарен контейнер във водата. Случва се така, че пробойната е причинила мощния теч в яхтата. Всеки един момент в яхтата нахлува вода и не се знае кога може да потъне. Безименият моряк полага всичките си знания и умения, за да предотврати потъването на яхтата, същевременно търси връзка с брега по радиостанцията, но... връзката в един миг прекъсва. Така мъжът остава абсолютно сам и безпомощен срещу природата.
На сред Индийския океан, без работеща радиостанция, без навигационни уреди и необходими средства за отстраняване на пробойната, главният и единствен герой във филма полага всевъзможни усилия и остроумни действия, за да се спаси. Той прекрасно осъзнава, че може да разчита единствено на себе си в тази ситуация, и че животът му в по-голямата част е в неговите собствени ръце и тези на Бог.
В един момент той с ужас открива, че поради липсата на навигационни средства, яхтата му е поела курс, който ще го отведе в мястото на много силна морска буря. Тогава мъжът започва да използва стари навигационни карти, като през цялото време е принуден да се движи по морското течение. Надеждата в този случай е, течението да отведе яхтата при друг плавателен съд, без значение какъв е той. През това време, провизиите намаляват, а акулите са наоколо. Заобикалящата го среда с всеки изминал ден става все по-опасна и по-враждебна към мъжа на яхтата - безжалостно слънце, липса на провизии и ориентир, обикалящи наоколо акули. Морякът е изтощен и почти отчаян. В това състояние, той се озовава в центъра на силна морска буря и отново изправен срещу смъртта. Дали ще оцелее? Ще го стигне ли спасението?