Войната с дядо / War with Grandpa 2020

Войната с дядо / War with Grandpa 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.6 (97 votes)

Харесвате ли филма?

Новата комедия "Войната с дядо" (War with Grandpa) с уникалния Робърт де Ниро е заснета по едноименния роман на американския писател на детски книги Робърт Кимел Смит. Филмът разказва историята на 10-годишното хлапе на име Питър(Оукс Фигли), който е любимец на дядо си Ед (Робърт де Ниро).
Както е известно любовта и омразата ги дели точно една крачка. И тази история е именно за това, как от любим внук едно хлапе се превръща във враг №1 за дядо си. Всичко започва от деня, в който Ед решава да се премести да живее в къщата на семейството на дъщеря му Сали (Ума Търман). Но за нещастие му е отредена стаята на малкия Питър, който обожава да стои в нея с часове. Момчето ще трябва да живее на тавана, което хич не му харесва. Така той започва да води истинска война с дядо си за отстояване на територията. Питър е решен на всичко, за да си върне стаята, а дядо му Ед не му остава длъжник в пакостите.
Преди да се наложи Ед да заживее в къщата на дъщеря си, внукът му наистина го обожава и това е взаимно. Цялото семейство живее в мир и хармония, които обаче приключват след като Ед отказва при преговорите с Питър да освободи стаята му и да се върне на зловещия таван, където първоначално е настанен. Проблемът с краката е причината дядото да бъде преместен в стаята на Питър, но 10-годишното хлапе не разбира старческите здравословни несгоди на Ед и не желае повече нито минута да обитава тавана.
Питър заедно с приятелите си прави опит да уговори Ед да му върне стаята, но възрастният мъж се оказва по-твърдоглав. Вместо като по-възрастен, а съответно и като по-мъдър да отстъпи, тоест да се откаже от войната с внука си, Ед започва да отвръща на ударите все по-яростно. Хлапето обаче няма намерение да се отказва от борбата и измисля все по-коварни пакости за своя не любим дядо. С поредица злостни шеги Питър се опитва да изгони Ед от стаята. Как ще завърши тази семейна война, кой ще победи Ед или Питър? Предстои да разберем гледайки комедията "Войната с дядо".