Войната за планетата на маймуните / War of the Planet of the Apes (2017)

Войната за планетата на маймуните / War of the Planet of the Apes 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.6 (95 votes)

Харесвате ли филма?

"Войната за планетата на маймуните" от 2017г е продължение на знаменитата американска фентъзи поредица, която разказва за случващото се в далечното бъдеще, когато племето на разумни маймуни се противопоставя на малобройна деградирала човешка раса. В началото на филма никой от хората дори не подозира, че ще настъпи свирепа схватка между тях и маймуните. Всичко започва с изследвания на амбициозния учен Родман, който провежда опити върху маймуни в стремежа си да открие необходимо лекарство. Сред любимците му бе Цезар – най-способният и разумен примат, който в миналия филм стана водач на групата разумни маймуни. Във "Войната за планетата на маймуните" той продължава да бъде лидер на приматите, озовали се в крайно сложна ситуация.
Същевременно, хората искат да изтребят маймуните защото в лицето на еволюиралите животни виждат голяма заплаха за статуса им на господари на земята. Най-опасен от човеците за Цезар и неговите съратници е Полковникът, който готви истинска кървава война. Очевидно е, че на хората няма да им представлява трудност да победят маймуните, които са въоръжени с копия, арбалети и стрели. Но въпреки това маймуните имат силно желание да отстояват правата си и да живеят щастливо. Дори с толкова силна мотивация обаче, няма да им е лесно да победят човека, особено след като по-рано претърпяват тежко поражение, донесло много загуби.
Войната между хората и маймуните е неизбежна, макар че и двете страни имат какво да губят. Нещо повече, хората първи обявяват война на маймуните, които от своя страна пък им предлагат мир. Парадоксът е в това, че хората сами са създали разумните маймуни, а сега сами ще трябва да ги унищожат. Това е последната битка на човечеството и ако приматите надделеят в нея, земята ще се превърне в планетата на маймуните. Кой ще нападне пръв и кой ще победи, предстои да разберем гледайки "Войната за планетата на маймуните".