Викинги

Викинги

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (39 votes)

Харесвате ли филма?

За почитателите на серийния филм "Спартак", излезе още по-страхотно заглавие с горе-долу същата историко-екшън концепция, която безспорно ще ви хареса и ще ви плени още от първия епизод. Става въпрос за сериала "Викинги", който вече се излъчва и в България. С "Викинги" ще се пренесете в съвсем различна атмосфера и съвсем различно време, за разлика от повечето днешни скучни серийни филми, които в по-голямата си част преследват една и съща сюжетна линия. Напротив, във "Викинги" няма нищо еднообразно и скучно, а напрежението постоянно ескалира, така че едва ли ще изоставите филма, докато не изгледате финала му в неговия последен епизод.
Историята, както става ясно и от заглавието, се фокусира върху племето на викингите и техните инвазии, военни катастрофи и победи. Въпреки че за викингите реалните исторически данни не са кой знае колко много днес, от сериала определено ще научите неща, за които досега дори не сте подозирали, като например кои са били основните врагове на викингите и каквото още се сетите.
Рагнар Лотброк е в центъра на всички събития в сериала, както и в историята на викингите изобщо. Той е не просто главнокомандващ на варварските племена, но и техен водач и в живота. Образът му ще ви плени с изключителната техника на реализъм, с който режисьорите и сценаристите пресъздават цялата сага за викингите от миналите векове. От друга страна, историята на сериала дава и заслужено внимание на приятелите на Рагнар, на неговия личен живот, освен този на бойното поле, както и на семейните му корени.
Със сигурност, няма да съжалявате, ако изберете "Викинги" за своя нов сериал, с който да разпускате след работа или през уикендите. Ако обичате напрежението и динамиката, битките и военните действия, забърканите сюжетни линии и драматизма, категорично "Викинги" е вашият сериал. Серийният филм е отличен с множество номинации и награди, които дори сами по себе си не са цялото доказателство за гениалната му история.