Вади ножовете / Knives Out (2019)

Вади ножовете / Knives Out 2019

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (10 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Вади ножовете" (Knives Out 2019) се върти около семейството на богатия писател-детектив Харлан Тромби, което се събира, за да отпразнува 85-ия му рожден ден в имението в Масачузетс. На следващата сутрин след празненството икономката на Харлан го намира мъртъв с прерязано гърло. Полицията смята, че става дума за самоубийство, но неизвестно лице плаща на частния детектив Беноа Блан да разследва случая.

Блан открива, че отношенията на Харлан със семейството му са били доста обтегнати. В деня преди смъртта му, писателят е заплашил зетя си Ричард, че ще разкаже на жена му за всичките изневери, а също намалил надбавката на снаха си. Джони, заради кражба на парите му, уволнил сина си Уолт от издателската компания и се скарал с внука си Рансъм.

Детективът Блан обаче не знае, че болногледачката Марта Кабрера е объркала лекарствата и по всяка вероятност му е инжектирала по-голяма доза морфин. Жената не могла да поправи ситуацията, а на Харлан оставали минути живот. Самият той не позволил на Марта да повика лекарски екип, тъй като знаел че майката на Марта е нелегален емигрант и това може да доведе до плачевни последствия. Вместо лекарска намеса, Харлан е избрал да инструктира Марта как да направи фалшиво алиби, за да спаси семейството й от проверки. След това мъжът сам си прерязал гърлото. Възрастната му майка обаче е видяла как Марта изпълнява инструкциите на Харлан, но взела болногледачката за внука му Рансъм. Така случаят става още по-заплетен.

Марта има характерна черта - когато лъже тя повръща. Поради тази своя особеност болногледачката дава правдиви, но не изчерпателни отговори на въпросите на Блан. Тя се съгласява да окаже съдействие на частния детектив и укрива доказателствата за действията си, докато двамата претърсват имота. Как ще се развие тази заплетена криминална история и ще открие ли Блан истината?

"Вади ножовете" (Knives Out 2019) е американска криминална драма от 2019 година. Режисьор и сценарист на тази модерна мистерия е Райън Джонсън.