Бързи и яростни 9 / F9 (2021)

Бързи и яростни 9 / F9 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (39 votes)

Харесвате ли филма?

"Бързи и яростни 9" (F9 2021) е американски екшън от 2021 година на режисьора Джъстин Лин, който е съавтор на сценария с Даниел Кейси. Филмът е продължение на "Бързи и яростни 8" от 2017 година и е деветата основна част и десетият пълнометражен филм, издаден в рамките на франчайза "Бързи и яростни".

Изминали са няколко години от победата на екипа на Доминик Торето (Вин Дизел) над кибер престъпничката Сайфър (Чарлийз Терон). Доминик заедно с Лети (Мишел Родригес) и порасналия му син Брайън, живеят в провинцията, далеч от суетата на града. Един ден при тях идват Роман Пиърс (Тайриз Гибсън), Тадж Паркър (Лудакрис) и Рамзи (Натали Еманюел). Те са уловили сигнал за бедствие от г-н Никой (Кърт Ръсел), който съобщил за някой си агент-предател и някакъв "ценен товар".

Рамзи казва, че самолетът, от който е изпратен сигналът, е превозвал уловената Сайфър и е бил атакуван от въздуха, а на нея е било помогнато да избяга. Предполага се, че самолетът се е разбил някъде в северозападната част на Монтекинто. Сега екипът е решил да намери Мистър Никой, вероятно оцелял от катастрофата. Те предлагат на Доминик да се включи в мисията. Той обаче отказва тъй като е решил да се оттегли от подобни неща, за да бъде със сина си. Роман припомня на главния герой, че именно Сайфър е убила Елена Нивес, истинската майка на Брайън. Въпреки това Доминик отказва, казвайки, че всичко е останало в миналото. Вечерта преди сън Лети дава на Брайън кръста, който Доминик й е подарил преди време. Тя заминава при Тадж, Роман и Рамзи в авиобазата, защото й е омръзнал спокойният живот в провинцията.

По-късно Доминик отива в гаража, където решава да прегледа един видеозапис, на който забелязва кръста на семейство Торето на врата на нападателя на Мистър Никой. Тогава той разбира, че този нападател всъщност е по-малкият му брат Яков (Джон Сина). Така Доминик Торето решава да се присъедини към останалите и заминава в Монтекинто. И тук започва най-интересното. Всичко това във филма "Бързи и яростни 9" (F9 2021), гледайте.