Бодигард на убиеца / The Hitman's Bodyguard 2017

Бодигард на убиеца / The Hitman's Bodyguard 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (154 votes)

Харесвате ли филма?

Изминали са много години откакто възрастният килър Дариус Кинкейд (Самюел Л. Джаксън) е приключил със своята дейност. В продължение на много години той е работил като професионален наемен убиец. Списъкът му с жертви наброява десетки хора - от обикновени граждани до мастити политици и дори диктатори. През дългогодишната си кариера на професионален убиец той е печел много врагове. При това жестоки врагове, които мечтаят да го убият.
През годините характерът на Дариус се променя. Един ден той решава, че трябва да сложи край на престъпното си минало и отива в полицейския участък, за да даде показания срещу бившия си шеф. Същевременно обаче прекрасно осъзнава, че не може сам да обезпечи своята сигурност. Така, след успешно проведените преговори с полицаите Дариус настоява държавата да му осигури охрана. Но тази тотална сигурност може да му осигури само младият телохранител-агент Майкъл Брус (Раян Рейнолдс). Тук започва голямото приключение в този забавен комедиен екшън. Двамата мъже имат сходни интереси, но въпреки това не могат да намерят общ език.
Килърът Дариус Кинкейд не може да търпи никого, освен самия себе си. Майкъл Брус е телохранител на световно ниво. Неговата нова работа е да охранява убиеца, когото всички мечтаят да убият. Самият Майкъл би го направил с удоволствие. Но работата си е работа дори тогава, когато смъртни врагове в миналото са принудени в настоящето да се обединят, за да оцелеят. Методите им обаче са толкова различни, а принципите противоположни, че оцеляването им остава под голям въпрос.
Никой от двамата дори не предполагал, че един ден съдбата ще ги направи съюзници. И това става, когато килърът решава да даде показания, които застрашават свободата на много влиятелни хора. Веднага след това започва истински лов на килъра. Сега двамата мъже са принудени постоянно да бъдат заедно, което докарва младия бодигард до истинска ярост. Дариус и Майкъл трябва да избягат от Англия в Хага. Ситуацията сериозно се усложнява, когато на пътя им застава жестокият диктатор Владислав Духович (Гари Олдман).