Блъдшот / Bloodshot 2020

Блъдшот / Bloodshot 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 6.2 (20 votes)

Харесвате ли филма?

"Блъдшот" (Bloodshot) е американски фентъзи екшън от 2020 година, базиран на известни комикси на Valiant, създадени през 1990-те години. Сюжетът проследява историята на морския пехотинец от американската армия Блъдшот (Вин Дизел), убит по време на акция.

Главният герой на филма "Блъдшот" (Bloodshot) е съживен от корпорацията RST и превърнат в несъкрушима машина за убийства със свръхчовешки способности. Всичко се случва след успешна спасителна операция в Момбаса, Кения. Професионалният войник Рей Гарисън (Вин Дизел) заминава със съпругата си Джина (Талула Райли) на почивка в морско градче на южното крайбрежие на Италия. Там обаче двамата са отвлечени от група наемници начело с Мартин Акс (Тоби Кебел), който иска да разбере кой е насочил специалните части в Момбаса. Рей не разполага с такава информация. Въпреки това Акс убива Рей и съпругата му Джина.

По-късно в корпорацията от Rising Spirit Tech (Технология за повишаване на духа), която е специализирана в разработването на кибернетични устройства за американски военнослужещи с увреждания (инвалиди), съживяват Рей.

Изпълнителният директор на компанията д-р Емил Хартинг (Гай Пиърс) разказва на Рей, че той е първият човек, когото са възкресили с помощта на биомеханични структури - нанити.
Рей се запознава с други пациенти на д-р Хартинг, включително с бивш водолаз от американския флот Кей Ти (Ейза Гонзалес), с която се сприятелява. Главният герой се запознава и с бившите военни Джими Далтън (Сам Хюен) и Маркус Тибс (Алекс Ернандес), с които обаче не се разбира добре.

В един момент паметта на Рей се завръща и той си спомня за Джина и Акс. Тогава той бяга от лабораторията на Rising Spirit Tech в Куала Лумпур (Малайзия), за да отмъсти на Акс за смъртта на Джина. Мъжът използва нанити за проникване в компютърни бази данни, където научава, че Акс се намира в Будапеща, Унгария. От този момент започва най-интересното. В един момент обаче се оказва, че не всичко е така както изглежда...

Режисьор на филма "Блъдшот" (Bloodshot) е Дейв Уилсън, а сценаристите са Джеф Уадлоу и Ерик Хейсерер. В ролята на главния герой Блъдшот е холивудският актьор Вин Дизел. Във филма участват също Гай Пиърс, Ейза Гонзалес, Сам Хюен, Майкъл Шийн, Ламорн Морис, Талула Райли, Тоби Кебел, Алекс Ернандес и други.