Блейд Рънър 2049 / Blade Runner 2049 (2017)

Блейд Рънър 2049 / Blade Runner 2049 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.8 (150 votes)

Харесвате ли филма?

Някои от вас сигурно си спомнят зрелищният научнофантастичен филм от 1982 година на Ридли Скот "Блейд Рънър", създаден по книга на Филип Дик "Сънуват ли андроидите електроовце?".
Действието в новият фантастичен екшън ОТ 2017Г."Блейд Рънър 2049" се развива 30 години след финала на първия филм.
Новият филм ще ни накара да разсъждаваме за цивилизацията, постигнала невероятен технически прогрес. В миналата част главният герой офицер Рик Декард се отказва от своето основно предназначение и бяга от града заедно със своята любима робот. За съжаление обаче, неговият личен бунт срещу цялата система практически нищо не променя за останалия свят…
В центъра на сюжета се озовава новият "Блейд рънър" – полицаят Кей, който изпълнява същите задължения, възложени някога на избягалия Декард. Той е ловец на бунтуващи се андроиди. За да разкрие тайната, способна да промени живота на планетата, Кей трябва да открие своя предшественик. Но ще му бъде изключително трудно защото за изминали цели 30 години и не се знае, дали Рик е сред живите. Въпреки всичко Кей решава да потърси Декард. Така младият мъж тръгва на едно рисковано пътешествие и с всеки изминал ден се убеждава, че всъщност офицер Декард е жив.
Кей - новият "Блейд рънър", чиито задължения са да издирва избягали роботи, бунтуващи се срещу системата, започва да се сблъсква с много въпроси, които някога си е задавал и Декард. И когато Кей се озовава в подобна ситуация като тази на Рик, младият полицай започва да се замисля за правата на роботите. След като разбира, че офицер Рик е жив, Кей си поставя нова цел, а именно да обедини усилията си с беглецът-ветеран, с цел да спаси обществото от тотална деградация.
Ще успее ли полицай Кей да намери ветерана Декард и да реализира своя нов план? Предстои да разберем гледайки "Блейд Рънър 2049 / Blade Runner 2049".