Бензинова алея / Gasoline Alley (2022)

Бензинова алея Gasoline Alley 2022

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (31 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на екшън трилъра от 2022 година "Бензинова алея" (Gasoline Alley) разказва за Джими Джейн (Девън Сауа), който е бивш затворник. След освобождаването си Джими отваря собствен салон за татуировки на Бензиновата алея намираща се в Лос Анджелис. Един ден той се оказва, че е под наблюдението на двамата детективи Бил Фрийман (Брус Уилис) и Фреди Варгас (Люк Уилсън), тъй като е заподозрян в убийство. Основната причина за това е открита запалка на местопрестъплението, на която е гравирано името на салона му. Така всички уликите сочат Джими като извършител и основен заподозрян.

Детективите разпитват татуиста с надеждата, че ще се признае за виновен, но той отхвърля да е замесен в случилото се. След като Джими е разпитан и е обявен за заподозрян, той решава сам да стане детектив и да проведе собствено разследване на убийството, с което да докаже невинността си. Той няма да се спре пред нищо, за да открие извършителя, дори знаейки, че рискува живота си. Докато разследва случая и гмуркайки се в подземния свят на Лос Анджелис, Джими се сблъсква с много съмнителни персонажи. Част от тях са амбициозен певец, майстор на бойни изкуства, музикален продуцент, опозорен актьор и други. Но никой от тях не го води по правилния път за разплитане на случая.

Почти отчаян да открие истината, Джими най-накрая намира шокираща информация и колкото по-дълбоко навлиза в престъпният свят, толкова повече осъзнава, че е разкрил грандиозен мафиотски план, дори по-голям, отколкото си е представял. Скоро се оказва, че един от преследващите го детективи е опитен мошеник. Това е Бил Фрийман, който е част от престъпна група и е замесен в случая. Ще успее ли Джими да спре Фрийман и да спре престъпната мрежа ще узнаем гледайки супер екшъна "Бензинова алея" (Gasoline Alley). В ролите участват Брус Уилис, Девън Сауа, Люк Уилсън, Рик Саломон, Кат Фостър, Суфе Брадшоу, Ирина Антоненко, Кени Уормалд и др.