Безсмъртни бойци The / Old Guard (2020)

Безсмъртни бойци The Old Guard 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 6.8 (19 votes)

Харесвате ли филма?

"Безсмъртни бойци" (The Old Guard 2020) е американски филм за супергерои. Режисьор на филма е Джина Принс-Байтууд, а сценарият е написан от Грег Ручка, който е базиран на едноименния му комикс.

Сюжетът на филма "Безсмъртни бойци" се върти около група безсмъртни воини - Андромаха "Анди" от Скития (Чарлийз Терон), Букър, Джо и Ники, които са вековни войни с регенеративни способности за самоизцеление. Te нe знаят отговорите на някои въпроси, като например, защо и ĸaĸ телата им се регенерират и това ги прави безсмъртни. Групата пази тази своя тайна от хората и винаги заличава следите си. Животът им протича в уединение като кръгът им е стеснен до минимум – те общуват само по между си. От много векове тези войни използват своя богат опит, за да помагат на смъртните хора на Земята.

Древните войни, начело с красивата Анди нарушават правилото си да не работят за едни и същи хора за втори път и са наети от бившия агент на ЦРУ Копли. Новата им мисия е да спасят група отвлечени в Южен Судан. По време на заданието обаче, те се озовават в засада, където ги убиват. След като изцеляват раните и регенерират телата си, те убиват нападателите си. Войните разбират, че Копли e инсценирал всичко и ги е поставил в засада, за да заснеме процеса на регенерацията им.

В същото време някъде в Афганистан американския морски пехотинец Найл Фрийман (Кики Лайн) също бива убита, но тя се възстановява още на следващия ден без каквито и да е последствия. Други безсмъртни разбират за нейното съществуване, а Анди се опитва да намери Найл, за да я убеди да се присъедини към екипа. Анди проследява и отвлича Найл, преди военните да могат да я транспортират до Германия, където трябва да бъде подложена на допълнителни изследвания.

През това време Копли показва видеото с регенерацията на войните на Стивън Мерик, който ръководи голяма фармацевтична компания. Фармацевтът изпраща бойци, за да хванат безсмъртните. Анди води Найл във Франция, където се срещат с останалата част от екипа. Анди започва да губи своето безсмъртие. Как ще приключи историята на филма "Безсмъртни бойци" (The Old Guard 2020)? Предстои да разберем.