Безпощадно / Without Remorse (2021)

Безпощадно Without Remorse (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (21 votes)

Харесвате ли филма?

Безпощадно (Without Remorse 2021), е нов американски драматичен екшън. Филмът е дело на режисьора Стефано Солима, а сценарият е на Тейлър Шеридан и Акива Голдсман. Криминалната драма е базирана на едноименния роман на писателя Том Кланси, издаден през 1993 г. Кланси е автор на 17 книги, част от които са екранизирани. В главната роля в Безпощадно (Without Remorse 2021) ще видим легендарния баскетболист Майкъл Джордан, известен с прякора си "Въздушния". Във филма участват актьорите Джоди Търнър-Смит, Джейми Бел, Люк Мичъл, Брет Гелман, Джак Кеси, Колман Доминго и други.

Сюжетът на филма Безпощадно (Without Remorse 2021) се върти около главния герой Джон Кели (Майкъл Б. Джордан), който в миналото си многократно е участвал в смъртоносни командировки във виетнамската джунгла. Кели е бивш морски пехотинец и водолаз-разузнавач от легендарните "тюлени". Този път обаче главният му враг е много близо - по улиците на родните му градове в Съединените американски щати.

Главният герой на филма Безпощадно, който е преживял тежко смъртта на първата си любима в недалечното му минало, отново среща любовта. Съдбата дава втори шанс на Кели да обича и този път младият мъж е решен да пази любимото си момиче със зъби и нокти. Бившият морски пехотинец е готов да защитава любовта си с всички налични средства, дори когато е изправен пред много по-мощен и многоброен враг. Случва се така обаче, че ветеранът от Виетнам за втори път в живота си губи любима жена. Тази загуба съсипва младия мъж, но не сломява духа му. Ако в първия случай Кели е оставил нещата, защото е бил безсилен да направи каквото и да е, този път той е решен да отмъсти за гибелта на любимото му момиче. Така Джон Кели започва войната си без надежда за победа, за да отмъсти на онези, които са го лишили от щастието му. Джон е готов да унищожава и то безпощадно...