Атомна блондинка / Atomic Blonde (2017)

Атомна блондинка / Atomic Blonde (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (40 votes)

Харесвате ли филма?

Агент Лорейн (Чарлийз Терон) е диамантът в короната на Секретната разузнавателна служба на нейно величество английската кралица.
Тя е не само майстор в шпионажа и събирането на данни, но и красива жена, която умее да използва целия арсенал от уникалните си умения в невъзможни мисии. В Берлин е установен опасен двоен агент, който трябва да бъде намерен преди падането на Берлинската стена, в противен случай светът го очаква Трета световна война.
Действието на смразяващият екшън-трилър "Атомна блондинка" се развива през 1980-те години и разказва за събитията в навечерието на падането на Берлинската стена. Както е известно, в онзи период между Запада и страните от социалистическия блок се води Студена война, която всеки момент може да прерасне в масова кървава баня. Така британската секретна разузнавателна служба Ми-6 изпраща в Германия един от най-добрите си агенти – взривоопасната блондинка Лорейн Броутън, способна да ликвидира и най-опасния престъпник.
Наскоро в Берлин е убит служител на отдела, Джеймс Гаскойн, с който Лорейн е била в по-специални отношения. След като има личен мотив, блондинката с радост заминава в Германия с намерение да изясни, кой именно се опитва да предизвика Великобритания и ликвидира нейните агенти.
Когато пристига в Берлин Лорейн среща своя нов помощник, агента под прикритие Дейвид Пърсифал (Джеймс Макавой). На двамата предстои да свършат много сериозна работа, защото влиятелни организации се опитват не само да подкопаят сигурността на Германия, но и на цялата европейска общност. И докато двамата с Дейвид се впускат в смъртоносна шпионска мисия, фурията Лорейн решава да се впусне в лична афера с друга жена, с която се запознава в местен бар. Диви страсти, смъртоносни престрелки и опасни разследвания очакват Лорейн в неочакваната командировка. Всъщност всичко е много по-сложно, отколкото блондинката предполага.
Ще успее ли да предотврати падането на Западната система, да отмъсти за предишния й партньор на убиецът му, който все още се намира в града или Лорейн ще се окаже следващата му мишена? Предстои да разберем гледайки Атомна блондинка / Atomic Blonde (2017).