Алита: Боен Ангел / Alita: Battle Angel (2019)

Алита: Боен Ангел / Alita: Battle Angel (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (6 votes)

Харесвате ли филма?

"Алита: Боен Ангел" (Alita: Battle Angel 2019) е американски екшън от 2019 година, базиран на популярната японска манга на Йокито Киширо GUNNM от 90-те години на миналия век и неговата оригинална адаптация за видео анимация от 1993 година Battle Angel.

Действието на "Алита: Боен Ангел" (Alita: Battle Angel 2019) се развива през 2563 година, триста години след опустошението на Земята от катастрофалната война с Марс. Съществува само огромния летящ град Залем и селището на бедните под него – Айрън-сити (железният град), наричан също "Долния град". На едно бунище доктор Дисън Идо намира скелет на момиче-киборг. Той й дава името на починалата си дъщеря - Алита и тялото, което е било предназначено за нея.

Когато Алита идва в съзнание тя не помни нищо, но открива, че добре владее бойните техники на киборгите, след което започва да търси изгубените си спомени. Алита се запознава с млад човек на име Хюго, който се занимава с доставка на различни резервни части на д-р Идо. В града върлуват ловци на глави в лицето на бойни киборги, престъпници и представляващи Залем бойни роботи на центуриона.

От местните медии Алита разбира, че в града се е появил убиец, който е убил няколко жени. Тя започва да подозира Идо, който веднъж се е върнал с окървавена ръка. След този случай главната героиня започва да го следи. Но на следващата вечер тя научава, че докторът е лицензиран ловец. По време на схватката на нейния създател с трима престъпни киборги, Алита убива двама от тях, позволявайки на третия да се скрие, като обещава да отмъсти на Гревиш. По време на битката с тях момичето си спомня, че някога в скафандър е тренирала бойни изкуства на Луната.

Един ден Хюго показва на Алита сваления космически кораб на Обединени републики на Марс, които някога са участвали в битката със Залем и Земята. В космическия кораб Алита намира по-съвършено кибер-тяло от същия модел, в което тя някога е функционирала. Алита моли д-р Идо да я внедри в това тяло, но той не иска тя да се развива като боец, въпреки че е създадена именно за тази цел. Какво следва? Предстои да разберем гледайки филма "Алита: Боен Ангел" (Alita: Battle Angel 2019).