Аинбо: Сърцето на Амазония / Ainbo (2021)

Аинбо: Сърцето на Амазония / Ainbo (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.4 (19 votes)

Харесвате ли филма?

Главната героиня на филма "Аинбо: Сърцето на Амазония (Ainbo 2021) се казва Айнбо. Тя е малко, но много бойно момиченце, което живее в гъстите девствени джунгли на Амазония. Родината на главната героиня е Кандамо - тихо и уединено селце, скрито сред вековните дървета на гъстата гора, в която семейството на Айнбо живее от много години. Момичето познава тези места като десетте пръста на двете си ръце и е привързана към тях с цялото си сърце и душа. Тя е заобиколена от добре позната и обичана природа и от близките си хора - войнствено, смело и силно племе. Но най-важното е, че цялата й представа за света се базира на древните вярвания в могъщи духове, които владеят тези места.

Селцето Кандамо е разположено на най-обикновен хълм - но жителите му смятат, че това всъщност е гигантска костенурка, под чиято защита са всички местни обитатели. Един ден в гората идват неприятности, за които жителите на Кандамо изобщо не са подготвени. Девствените диви гори на Амазония са едно от основните съкровища на природата на нашата планета, но внезапно стават обект на интерес на предприемачите, търсещи печалба. Те искат да изсекат вековните дървета и да построят пътища по тези места.

Събитията най-напред шокират хората в Кандамо, защото те никога не са виждали хора от външния свят. Всичките им познати хора са от мястото, където живеят или от прилежащата към селото джунгла. Никой от възрастните от Кандамо не знае как да реагира на новата заплаха, да не говорим за децата, които са беззащитни. Така родителите просто оставят непознатата напаст да ги сполети.
Но Айнбо не е свикнала да се отказва. Тя решава, че след като възрастните се страхуват от тези непознати, тя трябва сама да им даде отпор. Още повече, че духовете смятат същото, а най-мъдрата костенурка и водопадът единодушно настояват, че само Айнбо може да спре настъплението на пришълците. Така смелото момиче тръгва на пътешествие към приключенията и опасностите, които джунглата крие. Единствените съюзници на Айнбо в тази борба са нейните най-верни приятели - животните.

Филмът "Аинбо: Сърцето на Амазония (Ainbo 2021) е перуанско-холандска приключенска анимация на режисьорите Рихард Клаус и Хосе Зелада. Сценарият е написан от Зелада и Клаус съвместно с Лари Уилсън, Брайън Кливланд и Джейсън Кливланд. Персонажите в анимацията са озвучени от Лола Райе,Том Хофман, Бернандо де Паула, Дино Андраде, Алехандра Голияс и Джо Ернандес.